Puslespil er en utrolig underholdende måde at bruge tid på for både børn og voksne. Men, hvad mange ikke ved, er at der er en række positive effekter, der kan afledes af puslespilaktiviteter. I vores seniortilværelse kan det at lære nye ting og udfordringer være en af de bedste måder at forblive sund på både mentalt og fysisk. I dag vil vi fokusere på de fantastiske fordele, som puslespil kan give til voksne, og måske overbevise dig om, at det er en hobby, du bør tage op.


1. Puslespil kan reducere stress og angst

Hvis du er en af de mange der går rundt med en masse stress eller angst, så kan puslespil muligvis hjælpe med at reducere trykket på dig. Det er kendt at puslespil kan fungere som en slags terapi, da kroppen sender endorfiner (kroppens glædesstof) ud, der er med til at reducere stress og angstdannelse. Puslespil beroliger sindet og giver dig mulighed for at flytte fokus væk fra stressende situationer. Prøv at tage 30 minutter hver dag til at pusle et puslespil, og oplev forskellen det kan gøre.


2. Puslespil kan forbedre kognitiv evne

Når vi bliver ældre, så kan det være sværere at holde hjernen aktiv og sund. Men ved at spille puslespil kan vi udfordre hjernen og hjælpe med at træne vores kognitive funktioner. Når du arbejder med et puslespil, bliver du tvunget til at være fokuseret og kreativ, hvilket har vist sig at hjælpe med at forbedre memory, opmærksomhed og problemløsningsevner. Så, hvis du ønsker at træne dit intellektuelle potentiale, så kan puslespil være en rigtig god aktivitet.


3. Puslespil kan forbedre din motoriske færdigheder.

Kræver ikke at sidde stille for længe foran en skærm, Maletider og sport er ikke de eneste aktiviteter, der kan hjælpe dig med at forbedre dine motoriske færdigheder. Ved at pusle puslespil, skal du bruge både dine hænder og dine fingre på en præcis måde, hvilket interagerer med din hjerne og forbedrer muskelkoordination og fingerfærdigheder. Jo mere du pusler, jo mere kontrol får du med dine hænder og dine bevægelser.


4. Puslespil kan stimulere kreativiteten.

Ved puslespil kommer du igennem en kreativ proces ved at vælge pesserende farver og pasform, angive fokuspunktet, styre rummeligheden og navigere gennem usikkerheden i at samle stykkerne. Du er skaberen af hele puslespillet og dette giver energi og følelsen af en opgave gennemført, som kan inspirere andre kreative aktiviteter eller projekter du arbejder på.


5. Puslespil kan være en social aktivitet

Puslespil kan være en fantastisk måde at forbinde med andre på. Det kan være en sjov og afslappende aktivitet at samle puslespil sammen med andre, mens man snakker og hygger sig. Du kan også samle puslespil på egen hånd, men et fælles projekt hygger og giver flere resultater.


Nu hvor du kender nogle af de mange positive aspekter af spil puslespil, så kan det være tid til at give aktiviteten en chance. Puslespil kan hjælpe dig med at forbedre din mentale sundhed, kognitive funktion, motoriske færdigheder, kreativitet og er også en sjov måde at tilbringe tid sammen med andre. Så hvorfor ikke tage en pause og pusle et puslespil? Du kan ende med ikke kun at have en færdigoptaget puslespil, men også en sundere hjerne.